Kun olen yksin, niin olenko olemassa?

Kun olen yksin, niin olenko olemassa?” -hankkeen tavoitteena on, järjestää Joroisten kunnan ja Varkauden kaupungin alueella yli 65–vuotiaille yksin tai yksinäiseksi itsensä tunteville, kotona asuville ikäihmisille monimuotoista matalan kynnyksen virtuaalista vapaa-ajanpalvelua, käyttäen apuna heidän omia mobiililaitteitaan.

Hanke on suunnattu ikäihmisille, joilla on hankaluuksia osallistua yhteisiin tapahtumiin pitkien välimatkojen, sairauden tai jonkin muun syyn vuoksi. Hankkeen tavoitteena on, että he oppivat käyttämään mobiililaitteita kotoa käsin silloin, kun se heille itselleen parhaiten sopii.

Hankkeessa voi tutustua ja osallistua erilaisiin harrastuksiin ja vapaa-ajan toimintoihin. Saada ajantasaista tietoa P-S HVA sotepalveluista, jokaisen meidän hyvinvointiin liittyvistä asioista, kotiliikuntaopastusta ja paljon muuta.

Myös ikäihmiset itse voivat halutessaan osallistua ohjelmien tekoon. Hankkeen ohjelmat ovat pääasiassa paikallisia, monipuolisia ja ajankohtaisia. Ohjelmien sisällöt vaihtelevat jonkin verran vuodenaikojen ja juhlapyhien mukaan.

Tavoitteena on mobiililaitteiden käytön pysyvyys hankkeen päätyttyä sekä itselle mielenkiintoisen harrastuksen löytyminen hankkeen kautta. Tavoitteena on myös, että hanke on ollut kannustamassa osallistumaan kodin ulkopuoliseen toimintaan sekä auttanut pitämään yhteyttä ystäviin ja tuttaviin.

Kevennä Taakkaasi –virtuaalinen vertaistukiryhmä

KEVENNÄ TAAKKAASI – on virtuaalinen vertaistukiryhmä yli 65–vuotiaille kotona yksin asuville ikäihmisille, joiden on haastavaa lähteä kodin ulkopuolisiin harrastuksiin tai tapahtumiin. Virtuaalisen vertaistukiryhmän järjestäjänä on ”Kun olen yksin, niin olenko olemassa?” -hanke.

Avoimet kokoontumiset järjestetään Microsoft Teams-kokouksena. Teams-kokous ei vaadi kirjautumista ja mukaan pääset älypuhelimellasi, tabletillasi tai tietokoneellasi.

Teams-kokouksessa päätät, osallistutko keskusteluun, vai oletko mukana kuuntelijana. Tärkeintä on kuitenkin se, että pääset mukaan.

Kevennä taakkaasi A4-juliste ladattavissa tästä.

Teams-ohjeet

Katso Teams-kokoukseen liittyminen tietokoneella tästä.

Katso Teams-kokoukseen liittyminen mobiililaitteella tästä.

Kirjalliset ohjeet Teams-kokoukseen liittymiseen ilman Mircosoft-tiliä löytyvät tästä.

Opastamme myös tarvittaessa henkilökohtaisesti puhelimen välityksellä puolta tuntia ennen lähetyksen alkua p. 044 493 4971 tai 044 796 0547

RYHMÄ KOKOONTUU kaksi kertaa kuukaudessa torstaisin klo 14 keskustelemaan ikääntymisestä, liikkumisesta, yksinäisyydestä, ym. ikäihmisille tärkeistä asioista. Mukaan voi osallistua myös useampi henkilö samalta laitteelta.

Kerran kuukaudessa on eri alojen asiantuntijoiden luentoja. Luentojen kesto on noin 45 min. ja niiden jälkeen on mahdollisuus kysymyksien esittämiseen. Ryhmässä on mukana keskustelemassa myös vapaaehtoisia.

ILMOITTAUDU MUKAAN!
Lähetä s-posti osoitteeseen: studio.olohuone(at)mansikkapaikka.fi
Ryhmään ilmoittautuneille lähetetään sähköpostiin linkki, jota napsauttamalla pääsee mukaan virtuaaliseen vertaistukiryhmän Teams-kokoukseen.

AIKATAULU
Ensimmäinen lähetys to 14.9.2023 klo 14
Aiheena on: Ikääntyminen, lyhyt alustus, keskustelua

Seuraava lähetys to 28.9.2023 klo 14
Aiheena on: Ikäihmisten ravitsemus, Taulumäen apteekki, Apteekkari.

Syyskauden lähetykset torstaisin klo 14:
12.10., 26.10., 9.11., 23.11., 7.12. ja 21.12.2023.

Katso kalenteri tästä.

EHDOTA!
Jos mielessäsi on jokin aihe, josta haluaisit keskustella tai johon haluaisit pyytää asiantuntijan? Ehdota meille!

TERVETULOA MUKAAN!

Google Maps